Skadestånd till brottsoffer bör ha företrädesrätt

- Ett äldre par som blivit bestulna på en summa pengar, som de inte skall få tillbaka trots att tjuvarna gripits och dömts har nyligen uppmärksammats i media. Eftersom tjuvarna hade skulder till Kronofogden, så ska stöldgodset gå till att återbetala dessa skulder. Det är fullkomligt orimligt och det får inte fortsätta. Därför har Alf Svensson skrivit en öppen fråga i riksdagen till justitieminister Beatrice Ask.
Jag ska följa det med spänning och se om rättvisa kommer att skipas framöver så de som är bestulna får företräde i förmånsrättslagen


Äntligen får pensionärerna det bättre!

Vi kristdemokrater i Halmstad genom Agne Agneslätts och Ramesh Chibbas Motion om "Höj pensionerna nu!" äntligen fått genomslag. Alliansregeringen kommer redan i vårpropositionen att avisera en särskild satsning som kommer i höstens budgetproposition, där vi tar ytterligare steg för att förbättra de ekonomiska villkoren för i första hand de sämst ställda pensionärerna. Det är riktig glada nyheter tycker vi för dom har fått vänta alldelens för länge på att få det bättre.

Vi kristdemokrater har vår utgångspunkt i politiken att ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter. Rätten till en trygg och värdig ålderdom har varit långt ifrån en självklarhet för många av Sveriges pensionärer. Vi kristdemokrater har nu inlett arbetet tillsammans med Alliansen att laga revorna i den svenska välfärden.