Ignorans som strategi

Expressen har kommit över interna (s)-papper som beskriver deras strategi inför nästa års val. Kristdemokraterna ska enligt planerna ignoreras. Är Göran Persson och Socialdemokraterna så rädda för att oss att dem inte vågar möta oss? Beror det på att vi Kristdemokrater kommer att fråga varför de också ignorerar arbetslösheten, vårdköerna, skolproblemen och otryggheten för de äldre. Är du intresserad av att ta del av försämringarna under 10 årigt (S)-styre kan du gå in på www.kristdemokraterna.se och söka efter ”Perssons Bokslut”. En dyster läsning vilka Socialdemokraterna får stå till svars för. Jag tror inte att svenska folket kommer att finna sig i detta oavsett om Socialdemokraterna bestämmer sig för att ignorera oss eller ej.

Magnus Hedman,
Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Mer produktion är möjlig

Svenskt Näringsliv såväl som de fackliga organisationerna med Metall i spetsen anser nu att produktiviteten kan och måste förbättras väsentligt. Svensk industri behöver förstärka sin konkurrenskraft nu, annars kommer arbetstillfällena att fortsätta att försvinna från Sverige i samma takt som tidigare år. För att Sverige ska få behålla vår tillverkningsindustri måste sambanden mellan driftsäkerhet, ledarskap och lönsamhet belysas. Där den mänskliga faktorn ofta är en bortglömd ingrediens i lönsamhetsarbetet.

 

Produktivitetsökning med färre produktionsstörningar ger hög avkastning. För varje störning förlorar svenska företag indirekt produkter som kan omsättas i pengar. Dessa produkter har företagen inte räknat med i sina kalkyler och därigenom ger de vinst redan efter att rörliga kostnader såsom råvarukostnad dragits av. Således är det hög marginalförtjänst när produktiviteten ökar.

 

Fasta kostnader per producerad enhet minskar när produktiviteten ökar. Fasta och halvfasta kostnader ökar inte i takt med omsättningen. Detta stämmer, för maskiner måste underhållas fastän de inte producerar produkter och personalen ska ha lön fastän maskinerna står stilla.

 

Mitt tredje och starkaste skäl till att vi måste höja produktiviteten är att då får vi behålla industrijobben i Sverige. Om produktiviteten kunde höjas med 20-30% så motsvarar det i stort hela lönekostnaden för de flesta svenska tillverkningsföretag. Detta stämmer för att tillverkningsindustrin i Sverige är högt automatiserad vilket gör att lönekostnaden är en liten del av den totala produktionskostnaden.

 

Det finns många som invänder och säger att svenska företag inte har ledig kapacitet. Men det är inte sant. En undersökning av UTEK visar att medelvärdet för total anläggningseffektivitet i svenska företag är blygsamma 44% under år 2004. Denna siffra kan ökas till 60-70% utan märkvärdiga insatser.

 

Produktivitetsökningar är möjliga i Sverige, de genererar högre vinster med ökad omsättning och lägre kostnader för svenska företag och det viktigaste är att arbetstillfällena blir kvar i Sverige. Genom att fokusera på viktiga områden såsom driftsäkerhet, lönsamhet och den mänskliga faktorn – en ofta bortglömd ingrediens i lönsamhetsarbetet – och med ett engagemang från oss alla kommer det att finnas jobb i Sverige även i framtiden.

 

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad


Vem ska ta hand om barnen?

Varför får ett barn som går i kommunal förskola nästan 100 000 kronor per år medan ett barn som är hemma med en av sina föräldrar inte får en enda krona? Detta är ett djupt orättvisa system som mer eller mindre tvingar alla föräldrar att göra samma val – att arbeta heltid och ha barnen på dagis 40-50 timmar per vecka.

 

Vid ett års ålder är nästan hälften av alla barn inskrivna på förskola och vid två års ålder är 9 av 10 barn inskrivna. Inte är detta ett uttryck för föräldrars aktiva och fria vilja? Tveksamt! De flesta undersökningar visar att föräldrar vill vara hemma betydligt längre.

 

När ska den "rödgröna röran" förstå att de inte ska besluta över vanliga människors vardagliga bestyr? Det är en självklarhet att föräldrar själva ska avgöra vem som tar hand om deras barn, hur länge och var. Det är rimligt att medborgarna får ta ställning till hur stödet till barnomsorgen ska fördelas i en folkomröstning.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Ta bort fastighetsskatten nu!

Nu i dagarna passar Persson på att höja fastighetsskatten med 40% för oss i Halland. Det gynnar ingen, speciellt inte de medborgare som lever på marginalen och många pensionärer kommer att tvingas sälja sina hus på ålderns höst. Vi kristdemokrater vill avskaffa fastighetsskatten och samtidigt höja reavinstskatten. Då får vi in samma summa pengar till statskassan, men när det finns en reell inkomst att beskatta. För oss kristdemokrater är det naturligt att betala skatt när det finns en inkomst. Vi kristdemokrater tycker inte att det är okej att beskatta en eventuell framtida inkomst som en husförsäljning för med sig. Det tycker däremot sossarna är helt okej. Tycker inte du som oss kristdemokrater att skatter ska betalas när det finns pengar att ta av?

 

Magnus Hedman,

Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Sänk bensinskatten nu!

Persson säger att han inte vill sänka bensinskatten för det gynnar bara oljeshejker. Jasså, jag trodde i min enfald att sossarna tar den största kakan av bensinpriset. Vi kristdemokrater vill sänka den för att det drabbar barnfamiljer och de som lever på marginalen störst. Barnfamiljer kan inte göra avdrag för resor till och från fotbollsträningen och dagis. Låginkomsttagaren får bara dra av 30% av sina resor i deklarationen och höginkomsttagare får dra av 50%. Vem tjänar mest på att ha ett högt bensinpris med avdrag än lågt bensinpris utan avdrag? Naturligtvis är det inte barnfamiljer och de som lever på marginalen i alla fall. Det är därför vi kristdemokrater vill sänka bensinpriset i stället för att höja avdragen.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Utvecklingen måste brytas!

- 1994 fanns det 46 000 vårdplatser i Sverige. Idag har det blivit 18 000 färre. Tendensen är densamma på en mängd områden. Resurserna tryter. Fler och fler hamnar i permanent utanförskap. Sjukskrivningarna har exploderat på tio år och allt fler förtidspensioneras. Rehabilitering existerar knappt. (S) politik är ett slöseri med resurser och ett svek mot medborgarna.

Vi kristdemokrater vill se fler händer i vården.

 

- 2002 drev Göran Persson igenom maxtaxan i barnomsorgen. Men reformen har en dyster baksida. Barngruppernas storlek har ökat med två barn ytterligare för varje förskolelärare. Och medan den kommunala förskolan byggts ut förtvinar alternativen.

Naturligtvis blir man som kristdemokrat upprörd!

 

- 60 procent av de öppna förskolorna har försvunnit i Sverige sedan 1994, och antalet barn som är inskrivna på familjedaghem har minskat med 95000.

Valfriheten är borta! Det upprör verkligen oss kristdemokrater.

 

- Sverige har en av världens stökigaste skolor. Det märks på resultaten. Mer än var fjärde elev i grundskola når inte kunskapsmålen. Andelen som inte uppnår gymnasiekompetens ökar. Lärarna blir färre. Svenska skolor har blivit utbildningsfabriker där ordning och resultat åsidosätts på barnens bekostnad.

Vi kristdemokrater vill leva i ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter!

 

Regeringens främsta uppgift är att föra en politik som ger ökade resurser till välfärden. Med Persson vid makten har fler blivit beroende av staten för sin försörjning, vilket urholkat resurserna till vården, skolan och omsorgen. Utvecklingen måste brytas! Sverige måste få fler jobb i fler och växande företag. Det kräver en regering som målmedvetet sänker skatter och förbättrar villkoren för nyanställningar och företagande. Bara så kan välfärden räddas.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Ta bort fasighetsskatten

Fastighetskatten slår idag hårt mot Halland och hallänningarna. Nästa år 2006 blir det ännu värre. De skatter vi svenskar har måste kunnas försvars och upplevas rättvist. Men fastighetskatten går vare sig att försvara eller är rättvis. Vi svenskar har alltid haft en god skattemoral. Men skattemoralen kan inte enbart handla om skattebetalarnas ansvar. Det måste också handla om ansvar hos den socialdemokratiska regeringen för ett skattesystem där fastighetskatten blivit gigantiskt hög - och som ökar.

 

Halland är en attraktiv plats att bo och som en följd av det stiger huspriserna. Med högre huspriser stiger taxeringsvärdena och därmed ökar fastighetsskatten som ett brev på posten. I Halland år 2004 var det genomsnittliga taxeringsvärdet på ett småhus 754 000 kr. Samma småhus har en beräknad taxeringsvärde på 995 000 kr. år 2006. Det är en höjning på 32 % och som det inte vore nog med det utan på detta räknas fastighetsskatten på 1 %. För Hallands genomsnittliga villa blir det en kostnad på 9950 kr/år. Är det rimligt för en Hallänning?

 

Detta är för många hushåll ett oerhört hårt slag att bli upptaxerade till dessa skyhöga nivåer när fastighetsskatten drabbar så orättvist. Hårdast drabbade blir låginkomsttagare, äldre och barnfamiljer som har hittat en vacker plats i Halland att bo på. Risken blir med en socialdemokratisk regering att många inte klarar av det ekonomiskt. Skatteförmåga principen - att var och en betalar skatt efter förmåga - har i fastighetsskatten totalt blivit bortglömd i socialdemokraternas Sverige.

 

Vi Kristdemokraterna vill därför ta bort fastighetsskatten helt och hållet. Vi vill istället göra en kommunal avgift på maximalt 2 800 kr/år och höja reavinstskatten. Lika för alla kommuner och rättvist för alla människor. Kristdemokraterna vill ha ett rättvist system för alla.

 

Kristdemokraterna

Eva Olofsson

Magnus Hedman


Barnen i första rummet!

Vad bra vi har det i Sverige, vi kan flytta, arbeta och läsa vilka utbildningar vi vill. Men när det kommer till föräldrar och barn ska staten bestämma vad vi ska göra. Varje barn är unikt har sina behov som dess föräldrar är experter på att uppfylla. Hur barnet får behoven uppfyllda ska inte staten lägga sig i. Däremot ska staten som vi kristdemokrater förordar ge föräldrarna förutsättningar att kunna ge sina barn en trygg och bra uppväxt.

-         Det vill vi genom att ge föräldrarna frihet att själva disponera föräldraförsäkringen utefter deras livssituation.

-         Vi vill också införa 300 barndagar, utöver den vanliga föräldraförsäkringen, värda 200 kronor vardera. Barndagarna kan tas ut en per dag eller så ger ända upp till 800 kronor per dag, beroende på hur föräldrarnas vill. Sedan kan föräldrarna lämna över dagarna till en nära släkting, såsom en morfar eller mormor. Då kan även de tillbringa mer tid med sina barnbarn utan att få det svårt ekonomiskt.

-         Slutligen arbetar vi för ett kommunalt vårdnadsbidrag, där kommunerna erbjuder föräldrarna att själva ta hand om sina barn och får då cirka 80 % av vad det kostar kommunen att ha barnet på dagis.

Vi kristdemokrater vill att föräldrarna ska få mer tid med sina barn. Inte för föräldrarnas bästa utan för barnens skull. Föräldrar är bäst lämpade att ta hand om sina egna barn, ge dem tid och ansvar att ta han om vår och Sveriges framtid BARNEN!

 

Magnus Hedman,

Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Stoppa diskrimineringen av äldre!

Finansminister Per Nuder kallade nyligen de som närmar sig pensionsåldern för ett ”köttberg”. Därmed artikulerade han den kränkande diskriminering av äldre som vi kristdemokrater länge försökt peka på.

 

Det socialistiska tänkandet buntar ihop människor med skilda behov och livssituation, utifrån exempelvis ålder, vilket bidrar till att åldersdiskriminering kan upprätthållas. Kristdemokraterna vill bryta det tänkandet och se varje person, oavsett ålder, utifrån dennes förutsättningar och behov. Vi kristdemokrater vill ta tillvara seniorkraften och vill att samhället slutar behandla alla äldre som de vore lika. De som vill ska kunna jobba längre, De som vill trappa ned ska kunna göra det.

 

Vi har inte råd att bara slösa bort den erfarenhet och den kraft som Sveriges seniorer representerar. Därför föreslår vi Kristdemokrater att regeringen eller arbetsmarknadens parter tar initiativ till ett nationellt rådslag för att lösa dessa frågor. För lösas måste de - något annat vore skamligt.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad


Var är jobben Persson och Nuder?

Det är frågan som kristdemokraterna och Sveriges medborgare ställer sig medan socialdemokraterna skönmålar bilden av Sveriges ekonomi går människor sjuka och arbetslösa. Vad hjälper det att den ekonomiska tillväxten är hög och företagen gör goda resultat när det aldrig resulterar i nya jobb? Knappt en tredjedel av alla svenskar i arbetsför ålder hade inget jobb att gå till i januari enligt officiell statistik från SCB och Ams. Nu pratar både Göran Persson och Pär Nuder om att höja skatten på vanligt arbete. Hur tror man att jobben ska kunna öka när man höjer skatterna på arbete i landet som redan har världens högsta skatter! De självgoda herrarna borde få ofrivillig ledighet från sina jobb som statsminister och finansminister efter valet 2006. För att själva få uppleva hur den svenska arbetsmarknaden fungerar i denna ”högkonjunktur”, som vi enligt socialdemokraterna befinner oss i. Då skulle dom upptäcka att om man förlorar jobbet i Sverige och befinner sig i övre medelåldern är det i princip omöjligt att få ett nytt arbete. Genom höga skatter och en obefintlig näringspolitik har socialdemokratiska arbetarpartiet lyckats jaga bort jobben från vårt land. Vi kristdemokrater vill att det ska finnas arbeten att gå till. Magnus Hedman, Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad

Ökad jämställdhet genom ökad frihet

Att få livspusslet att gå ihop är inte lätt; vara en god mamma, maka, väninna och dotter samtidigt som man vill kunna sköta ditt jobb och utvecklas på sitt arbete. Inte blir det lättare av att sittande sosseregering vill införa tvång, kvotering och förbud på alla möjliga områden, i tron om att det skall leda till jämställdhet. Vi kristdemokrater tror inte att ökad jämställdhet mellan könen kan lösas på detta sätt! Vi kristdemokrater anser att det istället krävs ökad valfrihet! Ett exempel på hinder mot jämställdhet är förbudet mot privata alternativ inom vård och omsorg. Detta är en sektor där främst kvinnor är verksamma. Om sektorn öppnades upp för privata alternativ skulle många kvinnor ta chansen att starta eget. Detta skulle ge ökad konkurrens som skulle ge ökade löner och en statusökning för personalen.

Jämställdhet är en självklarhet att kämpa för och uppnås enligt oss kristdemokrater genom ökad valfrihet, inte genom tvång och hinder!


Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad


Vänstersympatier går före kompetens i högskolestyrelser!

Vilket är numera det bästa sättet att hamna i en högskolestyrelse? Ska man välja en karriär inom medicin eller teknik? Nej, svaret är att du ska bli socialdemokrat! Av 20 politiskt anknutna ordförande kommer tre fjärdedelar från socialdemokratin, och vid universiteten är dominansen betydligt större än så. Av samtliga politiskt anknutna styrelseledamöter är 62 procent s-märkta. Inte nog med att s-regeringarna efter 1994 har genomfört en allmän politisering av lärosätenas styrelser; det handlar om en specifikt socialdemokratisk politisering. Dessutom har alla 11 universiteten en vänstermajoritet, liksom 22 av 28 högskolor. Allt detta enligt en rapport från Kristdemokraterna som presenterades i förra veckan. Det är dags att fråga sig: gör socialDEMOKRATERNA skäl för namnet?

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad


Persson regerar med skygglappar för ögonen!

Sjukförsäkringssystemet håller på att haverera! I slutet av förra året presenterade Riksförsäkringsverket en undersökning som visade att 40 procent av de tillfrågade tycker att trötthet och osämja med arbetskamrater kan vara skäl för sjukskrivning. Enligt Uppdrag gransknings senaste avslöjande vet ingen hur utbrett fusket är – i värsta fall kan kostnaderna för fusket uppgå till hela åtta miljarder kronor! Trots att vi hela tiden nås av nya alarmerande uppgifter om krisen i sjukförsäkringssystemet, blundar socialdemokraterna för verkligheten och låtsas som om ingenting hänt. Regeringen Persson regerar landet med skygglappar för ögonen!

 

Vi har alla ett ansvar att bidra till en god samhällsgemenskap – bra grannskap, goda arbetsplatser, balans mellan familjeliv och förvärvsarbete med mera. Utan respekt för samhällets grundläggande värden, omsorg om de svaga och ett ansvarsfullt användande av våra gemensamma resurser, kan den goda gemenskapen aldrig bli verklighet.

 

Det utbredda fusket med sjukförsäkringen skapar en atmosfär av misstro i samhället, särskilt som myndigheter uppmanar grannar och arbetskamrater att anmäla varandra när de misstänker fusk. Ingen ska behöva känna sig misstänkliggjord för att de är hemma från arbetet när de är sjuka. Tyvärr drabbar fuskarnas omoral inte bara de sjuka ekonomiskt. De drabbas också allt oftare av omvärldens misstro.

 

Det är hög tid att socialdemokraterna tar bort skygglapparna och slutar släta över fusket med sjukförsäkringen. Regeringen Perssons hållning gynnar ingen annan än de som fuskar. Förlorarna blir alla de som är i verkligt behov av ett bra trygghetssystem: de sjuka, våra äldre, funktionshindrade, hårt arbetande sjukvårdsbiträde och förskoleläraren och så vidare. Det är dessa människor som förtjänar vårt stöd. Kristdemokraterna kommer aldrig att låta sjuka människor betala priset för fusk och missbruk.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad


Tillsätt en skoglig haverikommission efter den svåra stormen!

Lätta på villkoren för de svårt drabbade skogsägarna och slopa den tungrodda byråkrati som gäller för avverkning av skog när händelser av denna kaliber inträffar.

 

När en stor olycka inträffar brukar man ju tillsätta en haveriutredning för att utreda konsekvenserna av olyckan och för att begränsa skadorna. Nu måste en sådan snabb utredning till efter den svåra storm som drabbat Sydsverige. Skadorna på naturen och de ekonomiska förlusterna måste sammanställas snarast och sedan måste staten sätta in lämpliga åtgärder för att rädda det som räddas kan!

 

Många har fått se sina livsverk förstöras, 10.000-tals hushåll har länge varit - och en del är fortfarande - strömlösa och den biologiska mångfalden hotas. Dessa problem måste mötas med kraft. Staten måste exempelvis ekonomiskt hjälpa de skogsbrukare som drabbats, till exempel genom att bidra för att hyra in maskiner och arbetskraft för att klara av det arbete som väntar med att omhänderta den stormfällda skogen. Hittills har inte regeringen visat den handlingskraft som krävs!

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad


Visar mp:s svängning i familjepolitiken partiets rätta ansikte?

Peter Eriksson i spetsen för Miljöpartiet går nu ut och propagerar för att föräldraförsäkringen ska tvångsdelas. Med andra ord sällar han och mp sig till de politiker som tycker att staten bättre än föräldrarna vet hur omsorgen om barnen ska se ut. Ytterligare ett avkall för att bli regeringsfärdiga i en socialistisk regering kan tänkas? Att Miljöpartiet svänger i frågan om föräldraförsäkringen är bara att beklaga. Svenska föräldrar vill själva kunna välja, och vi vet också att en tvångsdelning kommer att drabba barnens tid med sina föräldrar negativt. Varför då framhärda detta förslag, Miljöpartiet? Räcker det inte med Göran Persson som överförmyndare vid familjernas köksbord? Måste Peter Eriksson nu också göra honom sällskap?

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad


Röd/grön splittring

Nu gläfser Perssons kommunistiska knähund ordentligt. Anledningen är att man först blivit struken medhårs i sex år av socialdemokraterna och miljöpartiet för att sedan plötsligt bli utkastad i höstrusket. Nog kan man förstå att Lars Ohly och hans kommunistiska kamrater blir något konfunderade och till och med upprörda. Först inbjuds de att göra ett gemensamt utspel med sossarna och de gröna om styrkan i den perssonska vänsterkartellen, sedan, bara tre dagar senare, får de höra att de inte längre är önskade och att deras medverkan gör kartellbildningen kraftlös.

 

Att den röd-gröna röran i Rosenbad saknar både kraft och riktning är varken nytt eller överraskande. Det är bra att statsminister Persson nu själv har kommit till insikt om att han leder en vänsterkartell som inte förmår att skapa de arbeten som behövs för att återuppta bygget av det goda folkhemmet. Den perssonska vänsterkartellen faller nu samman inifrån. Kommunisterna kämpar mot sitt förflutna samtidigt som de försöker att bita sig fast vid den makt som Göran Persson gett dem. Miljöpartiet skördar framgångar med höjda bensinskatter, färre i arbete och dyrare el. Socialdemokraterna är mer splittrade intern än någonsin tidigare. – Inte konstigt att det saknas kraft!

 

Kristdemokraterna samarbetar med moderaterna, folkpartiet och centern i Allians för Sverige. Inför valet 2006 representerar vi ett kraftfullt alternativ skapat av partier som tycker om att arbeta tillsammans. Tillsammans vill vi arbeta för att sätta entreprenörskapet i fokus och göra det mer lönsamt att arbeta.

 

Den perssonska vänsterkartellens tid är över. 2006 är det dags för en ny regering!

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad

Ersättare i Arbetslivsnämnden

 

Joachim Wadström

Ordförande, kristdemokraterna i Kungsbacka

 

Tom Barkström

Ordförande, kristdemokraterna i Hyltebruk


Förbjud diskriminering av äldre på arbetsmarknaden

Den socialdemokratiska regeringen är passiv i frågor som rör de äldres situation på arbetsmarknaden. Varför gör de så? När så många äldre vill arbeta mer än de i dag får möjlighet till. Före detta näringsminister Leif Pagrotsky föreslog för inte så länge sedan att ledamöter i statliga bolagsstyrelser inte får vara över 70 år. Det betyder att socialdemokraterna gärna vill se mer av åldersdiskriminering i arbetslivet.

 

Vi Kristdemokrater vill förbjuda diskriminering av äldre i arbetslivet. I flera länder finns redan ett sådant förbud, i till exempel USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Att det inte är förbjudet i Sverige är den socialdemokratiska regeringens förtjänst, eftersom förordnandet för den utredning som utreder frågan hela tiden förlängs. Vad är det att utreda? Det står klart och tydligt i Sveriges grundlag att man inte får diskriminera någon på grund av dennes ålder, kön, ursprung eller religion. Kristdemokraterna kräver att regeringen slutar upp med att dra frågan om diskriminering av äldre på arbetsmarknaden i långbänk. Äldre personer är en resurs - också på arbetsmarknaden.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad

Ersättare i Arbetslivsnämnden

 

Ramesh Chibba,

Vice ordförande, kristdemokraterna i Halmstad

Medlem i kristdemokraternas seniorförbund


Skärpning !

17 av 24 handlare i Halmstad kan inte förvara kött korrekt. Varför är det så? Vet de inte hur kött och andra kylvaror ska hanteras eller struntar handlarna i det som kunden inte ”ser”? Hur långt ska det gå innan de tar sitt ansvar? Ska det dröja lika länge som hos en hamburgerkedja(Jack in the Box) i USA tills de förstå riskerna med felhantering av kött. Där dog flera barn och många fick bestående njurskador på grund av att de serverade dåligt kött. Köttet innehöll för höga mängder av e-colibakterier på grund av en transporthantering.

 

Som konsument kan du själv enkelt kontrollera om din butik tar sitt ansvar:

  • Alla kyl- och frysdiskar ska ha en termometer. Den ska visa högst +8ºC för kylvaror eller minst -18ºC för frysvaror.
  • Därtill finns det i alla kyl- och frysdiskar en markering med en liten pil som förklarar hur högt eller långt ut varorna får placeras i kyl- och frysdiskarna för att får behålla rätt temperatur.

 

Påpeka i butiken om de lagrar varorna fel eller ring till din kommun så tar de tag i det. Vi kristdemokrater i Halmstad vill inte att det ska krävas ett dödsfall för att handlarna ska ta sitt ansvar så vi konsumenter kan känna oss säkra när vi handlar mat.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, kristdemokraterna i Halmstad

 

Anneli Hammar

Kristdemokraterna i Halmstad

Vice ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämnden


Karlssons förslag gallrar ut de svagaste

– Socialdemokraternas nya förslag om att ytterligare vältra över kostnaderna för sjukskrivningarna på arbetsgivarna riskerar att leda till en utgallring av arbetstagare. När ytterligare risker och kostnader läggs på företagen motverkar det överhuvudtaget tillkomsten av nya arbetstillfällen. Långtidssjukskrivna, kroniskt sjuka och funktionshindrade tillhör de som kommer få det svårare att få ett nytt jobb. Ett sådant samhälle vill inte Kristdemokraterna ha.

– Långt ifrån all ohälsa kan relateras till arbetslivet. Olika undersökningar pekar på att så mycket som 60-70 % av sjukskrivningarna kan tillskrivas orsaker utanför arbetsplatsen. Det är hela livssituationen som påverkar hur man mår. Därför är det orimligt att ensidigt belasta arbetsgivaren för alla ohälsoproblem som kan tänkas drabba den anställde.

Den är helt uppenbart att förslaget inte är gjort för de svaga i samhället. Dess enda syfte är att rädda statsbudgetens utgiftstak så socialdemokraterna slipper ta ansvar för den växande ohälsan. Vi Kristdemokrater avvisar förslaget och är inte ensamma om det. Inte bara arbetsgivarnas organisationer håller med oss utan också LO, SACO m.fl. avvisar förslaget.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!