Varför mörkar SVT sanningen?

Efter söndagskvällens Dokument Inifrån undrar jag vad SVT har för syfte med att skildra riksdagspartierna. Först ut i serien var moderaterna, med Fredrik Reinfeldt ”utmanaren”. Därefter var det dags att sätta Kristdemokraterna i fokus, då väljer man att ägna halva programtiden åt personer som inte har med partiet att göra och benämner programmet för ”Bögfaktorn”.

- Vår familjepolitik lämnas därhän, som enligt undersökningar större delen av svenska folket delar vår uppfattning, att föräldrarna och inte Göran Persson är bäst lämpade att avgöra hur barnen ska vårdas.


- Vår äldrepolitik där vi poängterar samhällets ansvar att ge våra äldre en värdig omsorg nämner SVT inte ett ord om.


- Vår näringslivspolitik som av många företagare bedöms vara den som ger de bästa förutsättningarna för tillväxt och ökad sysselsättning. Detta har lett till att många företagare aktivt har sökt sig till vårt parti, men detta har noll och intet intresse för SVT:s redaktörer.


- Slutligen negligeras vår miljöpolitik, där exempelvis EU-parlamentarikern Anders Wijkman fått en prestigefylld internationell utmärkelse för sitt miljöarbete!

 

Den bild som målas upp är totalt missvisande. Jag undrar om SVT har för avsikt att utmåla oss som udda mörkermän som vill tvångskristna vårt land när de plötsligt börjar fokusera debatten kring Åke Green, som inte är kristdemokrat. Sedan som grädde på moset väljer man att använda sig av en aktiv moderat politiker, Thomas Ekman, från Oskarshamn, som representant för kristdemokraterna! Den enda kvinna som kommer till tals är Dagmar Heurlin, som uppges vara en av partiets grundare. Detta är dessutom fel. Hon var riksdagsledamot för högern fram till 1968 och var således inte delaktig när det kristdemokratiska partiet bildades.

 

Programmet blandar på ett försåtligt sätt in klipp från gudstjänster och lovsångsmöten för att skapa bilden av en udda och sekteristisk rörelse. Varför nämns inte de personer, likt undertecknad, som inte syns i kyrkor och kapell, moskéer eller synagogor, men som ändå väljer att engagera sig med liv och lust i partiarbetet? Varför väljer SVT bara att lyfta fram enskilda kristdemokraters kristna engagemang och inte deras engagemang i idrottsrörelsen, Röda Korset, Lions och andra ideella föreningar? Skulle det ge en för ”normal” bild av kristdemokraterna?

 

Nej, Dokument Inifrån har misslyckats i att visa vad kristdemokraterna verkligen står och arbetar för. Vi välkomnar alla som vill söka sanningen att kontakta oss. Vi vet bättre än SVT vad kristdemokratin står för.

 

Magnus Hedman,

Ordförande, Kristdemokraterna i Halmstad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback