Trygghet och valfrihet för familjer!

Svar till Erika Olivares (S) den 2006-09-06

Utifrån Erika och Socialdemokraternas samhällssyn så ska alla barn gå på förskolan eftersom alla föräldrar ska arbeta heltid.

 

Tyvärr så delar varken föräldrar eller Kristdemokrater deras samhällssyn. I en arbetstidsundersökning av Sifo på uppdrag av TCO, framgår det att bland dem som har barn finns det en tydlig önskan om att kunna tillbringa mer tid med familjen. Dessutom har demoskop gjort en undersökning som visar att 8 av 10 familjer själva vill bestämma hur föräldraförsäkringen ska fördelas.

 

Många föräldrar väljer att arbeta deltid och en del väljer att stanna hemma med sina barn utan någon form av ersättning. Därutöver väljer många familjer att dra ut på föräldraförsäkringen så att de kan stanna hemma längre.

Enligt Erika och Socialdemokraterna är alla dessa medmänniskor i en kvinnofälla!

De är precis som Erika beskriver, ekonomiskt beroende av sin livskamrat, än värre är situationen för de ensamma föräldrar som inte har någon att luta sig emot ekonomiskt.

 

Vi kristdemokrater tror på ett samhälle där ingen hålls tillbaka och lämnas efter. Vi vill att fler ska kunna välja, inte bara de som är bäst bemedlade. Vi vill ge alla valfrihet och trygghet! Vårdnadsbidraget är ett bra exempel på detta. Den som exempelvis har 65% i arbetstid har med vårt förslag rätt till 35% av vårdnadsbidraget. Den som väljer att vara hemma på heltid får rätt till 100% av vårdnadsbidraget. Därutöver vill vi Kristdemokrater dubblera barnbidraget och beskatta det, vilket betyder att höginkomsttagare inte får en ökning snarare en sänkning eftersom de betalar 55% skatt på barnbidraget, låginkomsttagaren i sin tur tjänar på det eftersom denne har lägreskatt cirka 30% beroende på kommun.

 

Skrämselpropaganda såsom kvinnofällor är klassisk socialdemokratisk retorik som plockas fram när de har slut på sakliga argument.

Söndagen den 17 september är det du som väljare som bestämmer du om det är socialdemokraterna som ska styra över din familjs vardag eller ej. Vi kristdemokrater tycker att familjerna kan fatta beslut som rör dem utan socialdemokratiska pekpinnar.

 

Magnus Hedman,

Riksdagskandidat Kristdemokraterna

 

Lilith Svensson

Riksdagskandidat Kristdemokraterna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback